Ik wil gaan overschakelen naar VFF's. Het aanbod van de verschillende typen is vrij groot. Welk type is volgens jullie het meest geschikt voor combi weg/bos/baan? Of is het beter om daar verschillende typen naast elkaar voor te gebruiken?

Weergaven: 412

Berichten in deze discussie

Heb de spyridon en die doen het uiteraard prima off road maar ook verhard gaat goed. Heb geen last vh profiel.

Ik loop op de weg en in het bos op de Bikila. Tijdens de trails of als het veel geregend heeft en de bospaden modderig en glibberig zijn gebruik ik de Spyridons. 

Beste Erik,

Ik heb zelf zowel de Spyridon als de Bikila LS. Spyridon is voor ruigere ondergrond en goed om de weg op te gaan als startend Barefoot-runner.

Je zult wellicht zelf gaan ervaren dat, naar mate je ervaring als Barefootrunner, je het fijner gaat vinden om met steeds dunnere zolen (op de weg) te gaan lopen. Als dat bij jou ook het geval zou zijn, dan schakel je later op de weg vanzelf over naar een Bikila (of zefls Seeya).

Mijnmening naar jou: start met Spyridon voor je aangegeven toepassing.

Ed

Ik zou je de Spyridon of Komodo Sport adviseren. Voor dit seizoen (koud/nat) is de Lontra een aanrader.

Dag Erik,wat goed dat je voor de VFF kiest, deze geven maximaal gevoel en feedback waardoor je ook optimaal kunt reageren op de ondergrond.
Met de KSO Trek, KSO Treksport en de Spyridon kun je op alle drie de ondergronden goed uit de voeten.
De functionaliteit van je voeten blijft ook in tact. Wandel zoveel mogelijk op FiveFingers thuis of op het werk, zijn die te opzichtig dan zijn er nog voldoende zero drop alternatieven (Solerunner, Merrell trailglove, Vivo Barefoot, New Balance Minimus, Inov-8 Bare-x modellen) deze modellen hebben een zool dikte vanaf 1,5 mm tot 5,5 mm

Als laatste tip: BEGIN RUSTIG AAN, gebruik ons beginners schema en overschat jouw verzwakte voeten door jarenlang gebruik van ondersteunende schoenen en inlegzooltjes niet, trek voor de transitie gerust een jaartje of meer uit, dan kun je daarna bijna niet meer stuk en geniet je een leven lang van barefoot of barefootstyle hardlopen.
Dat doet de mens al duizenden eeuwen op zijn blote voeten.

Heel veel plezier en welcome to the barefootclub.

Paul Aarts,
3,5 jaar ervaring.
Barefootstyle marathon loper van AnyonesRunshop

Net de Spyridon besteld.  Ben heel benieuwd :-). Bedankt voor alle reacties.

Dag Eric,

de Spyridon LS zijn zojuist op de post gegaan, zie email webshop voor TR&TR nummer.
Als je vragen hebt over de 2 schema's hoor ik het wel.
Het 15minuten schema kun je naast je huidige trainingen gebruiken als warming up.
Succes en veel plezierige FiveFinger km's
Paul
Anyones Running Barefoot Tilburg

He Paul,

Ze kwamen vandaag al binnen (lekker snel, dank). Meteen de eerste meters gewandeld. En een paar keer 50 meter gerend. Supergevoel geeft dat zeg! Dit benadert het 'blote voeten gevoel' wel heel sterk. En ze zitten als gegoten. Nu het geduld opbrengen om langzaam op te bouwen...

Erik

Inmiddels 2 maal op de Vibram's hardgelopen. Eerste keer 5 x 3 minuten met 2min w-p en de 2e keer 5 x 4 minuten. Geen last van de kuiten o.i.d. Misschien scheelt het dat ik in de warmere maanden al veel op blote voeten wandel. Volgens mij gaat de overgang easy worden... [maar toch maar rustig opbouwen]. 

RSS

Recente activiteiten

© 2016   Gemaakt door ronnie (admin).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Dutch Road Runners: hardlopen voor sociale hardlopers!