Nike introduceert in het voorjaar 2011 de Nike+ SportWatch GPS, een horloge dat dankzij een samenwerking met TomTom van hardlopen een compleet nieuwe ervaring maakt.


Het mooie, stoere en functionele horloge is gemakkelijk in het gebruik en staat in direct contact met www.nikeplus.com waar precies te zien is welke route is gelopen. De Nike+ SportWatch GPS is vanaf 1 juli 2011 te koop in Nederland.

Het horloge helpt om de beste hardloopprestaties te kunnen leveren, bijvoorbeeld door geluidssignalen tijdens een intervaltraining en de opslag van eerdere runs. Dankzij een overzichtelijk en duidelijk leesbaar scherm kunnen hardlopers ook tijdens het rennen alle nodige informatie zien. Zo wordt weergegeven hoe ver, hoe lang en hoe snel er al is gelopen en hoeveel calorieën er zijn verbrand tijdens de run.

Wanneer het horloge wordt aangesloten met Nikeplus.com is dankzij de ingebouwde GPS en de samenwerking met TomTom zichtbaar waar er is hardgelopen. Tijdens de run Gedurende het lopen slaat de nieuwe Nike+ SportWatch GPS informatie over de locatie op. Met slechts drie knoppen en een touchscreen is de informatie duidelijk en overzichtelijk, ook tijdens het rennen.

Tijdens het lopen werken de GPS-ontvanger en de Nike+ Sensor samen om zo de exacte snelheid en afstand op te kunnen slaan. Na de run Na het hardlopen kan de Nike+ SportWatch GPS worden aangesloten op een USB-poort. Vervolgens wordt de informatie overgezet naar www.nikeplus.com. Hier ziet de hardloper de route, het totaal aantal gelopen kilometers en snelheid van de meest recente run.

Voor de nieuwe Nike+ SportWatch GPS maakt Nike gebruik van de expertise van TomTom op het gebied van locatie -en navigatieoplossingen. TomTom is hiervoor de perfecte partner omdat het de leidende aanbieder is van navigatieproducten. De samenwerking met Nike is onderdeel voor TomTom, de Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen, van de strategie om zich te bewegen in de snelgroeiende sport en fitnessmarkt. De Nike+ SportWatch GPS ligt is vanaf 1 april al te koop in de Verenigde Staten en Engeland en is tevens verkrijgbaar via www.nikestore.com.

 

-persbericht-


Update: het horloge is inmiddels ook te koop in Nl!

Weergaven: 7968

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

De moeite van het bekijken waard. De display is in ieder geval duidelijk.
Hij ziet er in ieder geval erg gelikt uit!
En moet je voor het gebruik van de TomTom GPS betalen? En ben ik daardoor weer veroordeeld tot de Nike+ Sensor? :P In ieder geval hoog tijd dat Nike met een horloge komt welke je hartslag weergeeft.
Hoi Mark,

Het NIKE GPS Horloge kan gebruikt worden met de Polar Wearlink hartslagsensor. Dit is een speciale sensor die ook met NIKE+ werkt. In het startscherm van je horloge kun je aangeven of je gebruik wilt maken van GPS/Foodpod/hartslag gegevens of alledrie.

Succes!
Heeft iemand deze al gebruikt? Ik ben net als Mark zeer benieuwd of die sensor erbij nodig is.
Inmiddels is 'ie ook te koop in Nl. Ik ben ook wel benieuwd naar wat gebruikerservaringen!
Ik vond m ook erg intressant, mooi design. Maar ik zou zeggen : google eens op reviews, ik las een hoop klachten over afwijkingen in de afstand. Als 1 persoon dat zegt, OK, maar er waren een boel die dat zeiden. Overigens ook wel een paar tevreden gebruikers, maar die waren in de minderheid.
Een afwijking houdt je altijd wel, maar worden die te groot is het ding nutteloos.
Misschien aanloopproblemen / kinderziektes ??
Zoiets had ik ook al gelezen + wat klachten over de de batterij. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind de looks erg mooi. Dat kun je wel aan Nike overlaten natuurlijk.
Ghehehe, heb m voor m'n verjaardag gekregen.
Vanmorgen even kort rondje mee geprobeerd ( 14.5K waarvan 10K Trail onder de bomen ) geen GPS loss gehad, afstand komt overeen met eerdere metingen op hetzelfde rondje.
Als ik er wat meer mee heb gelopen schrijf ik wel een review.
( moet ik wachten op een wedstrijdje of op een vergelijking met bv. Garmin )
Je gaat t horen.
Ik woon in de Achterhoek. Denk je dat het GPS ontvangst daar een probleem is bij trails? Zit er namelijk serieus over te denken dit apparaat aan te schaffen en heb geen zin in een slecht gps signaal.

Laad het horloge verder op wanneer je hem via de usb poort in je computer steekt of gaat dit op een andere manier?

Alvast bedankt ;)
Weet iemand of dit horloge ook werkt op een Apple computer?
Ik heb wel Nike+ op m'n iPhone maar dit lijkt me ook een mooie optie.

RSS

Recente activiteiten

© 2016   Gemaakt door ronnie (admin).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Dutch Road Runners: hardlopen voor sociale hardlopers!