Kijk, dit vind ik nou echt een leuke en handige site: www.feelrace.com, en dan met name de marathoncalculator. Ik heb mijn halve marathontijd  (1:12:50) erin gegooid, met dit schema voor de marathon als resultaat: http://feelrace.com/fr.pl?ds=21&hh=01&mm=12&ss=50&b... (ik teken ervoor).

Weergaven: 211

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Grappig. Op basis van mijn meest recente 10km heb ik mijn marathon 8 seconden harder gelopen dan de berekening :-)

Kijk, dan is het toch een behoorlijk goede berekening ;-) Wat me bevalt: rustig starten, hard finishen.

Daar rolt wel een heel aantrekkelijk schema uit moet ik zeggen.

Vertel, vertel!

2h53?

http://feelrace.com/fr.pl?ds=21&hh=01&mm=22&ss=08&b...

Ja 2h53, maar vooral het aflopende schema spreekt me enorm aan.

Mij ook, maar ik hou wel rekening met de N-wind waardoor je tot 17km wind mee hebt en dus iets sneller zou kunnen lopen.

Daarentegen zal je tempo tussen 17 en 33 (op de winderige stukken) mogelijk iets rustiger mogen. Bij mij levert een beetje tegenwind onbewust vaak ook een soort vechtlust op waardoor je iets harder gaat lopen. De kans is er dus dat je voor de wind en tegen de wind onbewust power voor het laatste stuk verspilt.

Op de punten waar je zegt ik ga iets sneller of langzamer lopen dan het schema, wil ik m'n hartslag iets meer als leidraad gaan nemen. De aangegeven hartslag waarden zitten ook vrij dicht bij die ik vorig jaar had.

Volgens dit schema zou ik onder de 3:45 moeten kunnen lopen. Mwah, dat klopt met mijn dromen ;-) en eigenlijk denk ik het ook wel.

'eigenlijk denk ik het ook wel', kom op Mart eigenlijk WEET je het ook wel. Je bent gewoon nog net wat te gretig. Jonge hond, dat soort dingen. Met de marathoncalculator kan je ook gewoon een eindtijd op 3.55 instellen en daar hoort dan een mooi negatief splitje schema bij, moet het volgens mij wel lukken. Maar goed theorie en praktijk blijven twee dingen.........

RSS

© 2016   Gemaakt door ronnie (admin).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Dutch Road Runners: hardlopen voor sociale hardlopers!