Historie:
Ik ben in oktober 2010 begonnen met hardlopen. Dat ging allemaal redelijk voorspoedig. In het begin wat pijntjes, waaronder mijn knie. Na zooltjes en fysiotherapie heen last meer van. Eind april heb ik de halve marathon van Utrecht gelopen. Een geweldige ervaring om in die hitte jezelf helemaal kapot te lopen. Wat was dat een zware 21,1km. Heb er voor die tijd een aantal meer gelopen, maar met betere weercondities.

Verloop klachten:
Na de halve marathon van Utrecht heb ik nauwelijks rustig aangedaan, omdat ik een herkansing wilde en op 11 juni in IJsselstein de halve wilde lopen, maar dan sneller. Eigenlijk bleef ik de drie weken na de halve van Utrecht spierpijn houden in mijn benen. Ik begon dus met spierpijn aan mijn training om vervolgens weer nieuwe spierpijn op te bouwen. Toen dat niet lekker meer ging heb ik 1,5 week rust gehouden. Daarna weer twee keer een 8km gelopen om vervolgens weer last te krijgen. Dus weer 1,5 week rust en toen twee keer een 5km in D1, maar sinds vorige week donderdag al niet meer gelopen, omdat de spierpijn weer erger terugkwam. Overigens ook al twee keer bij een masseur geweest die zei dat de kuiten behoorlijk gespannen waren en heeft die dan ook goed los gemasseerd.

Klachten op dit moment:
Ik heb in beide benen pijn in de kuiten (zelfs 1 keer in de nacht verschrikkelijke kramp gehad) en lichtelijke pijn aan de hamstrings. Verder is mijn linker achillespees geïrriteerd en heb ik een paar dagen last gehad van mijn linkerscheenbeen. Op dit moment heb ik zware en gevoelige benen. Lijkt op spierpijn, alleen duurt die nu wat lang.

Zelfreflectie:
Volgens mij heb ik te veel van mijn lichaam gevraagd. Ik had een herstelperiode in moeten lassen na die te zware halve marathon. Dat heb ik niet gedaan en moet nu op de blaren zitten. Volgens mij is het een goede overbelasting. Hoe lang kan die pijn aanblijven? Normaal is spierpijn na 3 dagen wel weg, maar spierpijn door overbelasting, hoe lang kan dat duren.

Hebben jullie eventueel ook nog advies voor mij? En zijn jullie het eens over mijn zelfreflectie?

Weergaven: 4432

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Het lijkt inderdaad een gevalletje te veel in een korte tijd. Kun je mss iets doen met compressiekousen? Ik zou het lopen op een wat lager pitje zetten en proberen alternatief te trainen (fietsen of zo).
Lopen staat sinds afgelopen donderdag stil en dat ga ik ook zo houden tot ik geheel een paar dagen pijnvrij ben. Wel ga ik vanaf nu 2 keer in de week zwemmen, om niet helemaal conditioneel in te kakken.

Hoop dat het snel herstelt. Ik weet niet wat een normaal termijn voor zo'n overbelastingsblessure is. Ik mis het 3/4 keer in de week hardlopen enorm.
Advies? Gewoon beginnen bij het begin en op een goed schema trainen. Binnen een half jaar verschillende halve marathons lopen is vragen om problemen. En die heb je gekregen. Ik wil je niet al te veel teleurstellen, maar ze komen allemaal weer dubbel en dwars terug als je zo bezig bent zoals hierboven tussen de regels door klinkt.

Suc6
Hoi, het is er bij één halve gebleven, maar ben inderdaad goed mezelf tegengekomen. Vanaf nu dan de drammer in mijzelf uitschakelen en beter naar mijn lichaam luisteren. Bewust trainen noemen ze dat toch? :) Nu eerst helemaal herstellen en dan naar jouw advies luisteren.

RSS

© 2016   Gemaakt door ronnie (admin).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Dutch Road Runners: hardlopen voor sociale hardlopers!